Orrella_01

Orrella

Vantaalla sijaitsevan Tikkurila-joen virkistysalueen kunnostamiseksi järjestettiin maisema-arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti LOCI Landscape Architects Oy. Tällä alueella sijaitsevan Åvikin leikkikentän valaistussuunnittelun lähtökohtana oli luoda tilaa leikkikentälle sijoittamalla aluevalaistus sen reunoille ja jättämällä tilaa valaistuun maamerkkiin leikkikentän keskelle.

Keskelle sijoitettiin puuta muistuttava pylväs, jonka oksilla istuvat kevyet linnut poimivat esineitä ympäristöstään valollaan. Alueen valaistussuunnittelun ja pylvään idean teki Lighting Design Collective, jonka rakenteen Tehometin suunnittelijat saattoivat loppuun ottamalla huomioon arkkitehtoniset, lujuustekniset ja valmistukseen liittyvät kysymykset. PEFC-sertifioitu, kotimainen puu oli luonnollinen valinta pylvään materiaalille, koska se istui täydellisesti pylvästä ympäröivään ajatukseen ja alueeseen.


Design  

LIGHTING DESIGN COLLECTIVE + LOCI LANDSCAPE ARCHITECTS


Tulos

Ainutlaatuinen yhdistelmä luonnonmukaista oksamaista rakennetta sekä kekseliästä valaistussuunnittelua lintumaisine valaisimineen.