Tehomet osallistuu lokakuun alussa alkaneeseen Expo2020-maailmannäyttelyyn, joka järjestetään Dubaissa. Expo2020 on maailman ensi-ilta Suomessa kehitetylle älypylväisiin perustuvalle nopealle 5G-verkolle.

 


 

Joka viides vuosi järjestettävä maailmannäyttely on yksi vanhimmista ja suurimmista kansainvälisistä tapahtumista, ja se kestää kuusi kuukautta. Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyyn osallistuu lähes 200 maata, mikä tekee siitä ehdottomasti yhden näkyvimmistä ja vaikuttavimmista tapahtumista maailmassa. Maailmannäyttely inspiroi ihmisiä teemalla ”Connecting Minds, Creating the Future” esittelemällä parhaita esimerkkejä yhteistyöstä, innovoinnista ja yhteistyöstä ympäri maailmaa. 

Suomen paviljongin inspiraation lähteenä on valkoinen ensilumi. Lumiviitta-niminen (englanniksi Snow Cape) paviljonki kokoaa yhteen yli sata suomalaista yritystä esittelemään tarjontaansa ja ratkaisujaan.

Älypylväiden edelläkävijä 

Suomen paviljongissa esitellään LuxTurrim5G ja siihen liittyvät kaksi toimivaa älypylvästä, joita ovat olleet kehittämässä Nokian ja Tehometin lisäksi Orbis, Teleste, Vaisala, Indagon, L7Drive, Link Design, VTT ja Spinverse.

LuxTurrim5G on Nokian vetämä innovaatioekosysteemi, joka kehittää nopeaa 5G-verkkoa. Konsepti perustuu älypylväisiin, joihin on integroitu 5G-tukiaseman lisäksi videokameroita, antureita, näyttöjä ja muita laitteita. Tehomet vastaa pylväiden suunnittelusta ja valmistuksesta.  

Oheinen video kertoo Luxturrim5G-ekosysteemin käytännön sovelluksista, jotka vastaavat kestävän kehityksen ja digitalisaation haasteisiin.

Video 

LuxTurrim5G-älypylväät luovat digitaalisen perustan älykkäälle ja kestävälle kaupungille. 

Älykkäillä ratkaisuilla on laajat markkinat 

LuxTurrim5G-ekosysteemion herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostustaSe auttaa osaltaan kaupunkeja vastaamaan kaupungistumisen ja ilmastonmuutoksen haasteisiin ja edistämään kestävää kehitystä..

Luxturrim5G-projektin vaiheita on seurattu aiemmin uutisissa toukokuussa - Ainutlaatuinen älykaupungin pilottiympäristö valmistui Espoossa - ja kesäkuussa - Älypylvään esikaupallinen versio valmis.

Älypylvästuoteperheen kehitys jatkuu edelleen ja uusia palveluja pilotoidaan tarpeen mukaan. Tarina jatkuu, ja kerromme varmasti lisää mielenkiintoisia uutisia myös lähitulevaisuudessa. On etuoikeus olla mukana kehittämässä tulevaisuuden älykaupunkitekniikkaa.

 

Expo 2020 Dubai – yhteistyökumppanit 

Spinverse: Ekosysteemin johtaminen ja projektin koordinointi 

Tehomet: Älypylväiden suunnittelu ja valmistus 

Orbis: Kaapelointi, liitännät ja integrointi 

Teleste: Integroidut julkiset turvallisuus- ja tietoratkaisut ja -palvelut 

Indagon: Paikannustekniikat ja -palvelut 

L7 Drive: Älykkäät energiaosajärjestelmät ja akun varajärjestelmä 

Vaisala: Ympäristö- ja sääpalvelut 

LINK Design and Development: Palvelumuotoilukehitys 

VTT: 5G-yhteyden ja mikroelektroniikan kehittyneen teknologian tutkimus ja kehitys 

Nokia: 5G-teknologia ja ekosysteemin johto 

finnish-pavilion

Suomen Paviljonki "Lumiviitta"

smart-pole

Älypylvääseen voidaan integroida 5G-tukiaseman lisäksi esim. sää- ja ilmanlaatusensoreita, videokameroita, näyttöjä, tutka- ja tarkkuuspaikannuslaitteitasekä sähköauton latausyksikkö.

LT5G_Dubai_outdoor_pole-and-display

Tehomet vastaa älypylväiden suunnittelusta ja valmistuksesta.