2019

TEHOMET 40 VUOTTA


Tehomet täytti 40 vuotta syksyllä 2019. Alunperin pulsaattoripesukoneita valmistavasta yrityksestä on kasvanut vuosikymmenten aikana Pohjoismaiden suurin valaisinpylväiden valmistaja. Tuotantoyksiköitä Tehometilla on kolme; Kangasniemellä, Parikkalassa ja Viron Kiiussa. Tehomet-pylväitä on nykyään joka puolella Suomea ja niitä viedään Pohjoismaiden lisäksi ympäri Eurooppaa sekä emoyhtiö Valmontin välityksellä kauas maailmalle.
2018

JARKKO KETTUSESTA VALMONTIN EMEA-ALUEEN TOIMITUSJOHTAJA


Jarkko Kettusen osaaminen huomioitiin Valmontin johdossa ja hänet valittiin Valmontin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan (EMEA) -alueen toimitusjohtajaksi. Jarkko hoitaa tehtävää Tehometin toimitusjohtajan pestin ohella. Evästyksenä tehtävään hän sai ohjeen virittää EMEA -alueen yritykset Tehometin mallin mukaan.
2017

MERKITTÄVÄ TUNNUSTUS VALMONTILTA


Tehometin emoyhtiö arvioi Tehometin vuoden 2017 parhaaksi yksiköksi yli 100 ehdokkaan joukosta. Valmont palkitsi Tehometin arvostetulla hallituksen puheenjohtajan palkinnolla, jota jaetaan vain yksi vuodessa. Tunnustuksen taustalla oli taloudellisten mittareiden lisäksi Tehometin innovatiivisuus sekä toimivuus Valmontin osakkuusyrityksenä.
2016

PUUPYLVÄIDEN VIENTI KASVOI VAHVASTI TUOTEKEHITYKSEN MYÖTÄ


Puupylväiden tuotannon ja tuotteiden kehittäminen siivitti vientimyyntiä reilusti. Ruotsin kauppa kolminkertaistui ja pylväitä vietiin runsaasti myös Ranskaan ja muualle Manner-Eurooppaan. Puupylvästuotantoa automatisoitiin muun muassa uudella maalauslinjastolla ja tuotekehityksen tuloksena syntyi useita uusia pylväsmalleja.
2015

HISTORIAN SUURIN PUUPYLVÄSKAUPPA


Tehomet-konserni solmi historiansa suurimman yksittäisen puupylväskaupan Arabiemiraatteihin. Tehomet toimittaa lähes 800 aurinkopaneeleilla varustettua koristeellista puupylvästä Dubain eläintarhaan. Valaisinpylväät sijoittuvat rakenteilla olevan eläintarhan ensimmäiseen osaan, joka valmistuttuaan on noin 400 hehtaarin suuruinen. Kauppa on merkittävä päänavaus uudella markkina- alueella.
2014

TEHOMET MAAKUNNAN VAHVIN


Suomen Asiakastieto Oy valitsi Tehometin Etelä- Savon vahvimmaksi yritykseksi vuonna 2014! Valinnan perusteena toimivat poikkeuksellisen menestyksekäs liiketoiminta, tasainen kasvu, vakavaraisuus sekä maksukäyttäytyminen. Myös omistussuhteet yhdistettyinä muihin taustatekijöihin vaikuttivat valintaan.
2012

SUKUPOLVENVAIHDOS


1.1.2012 Tehomet Oy:ssä tehtiin sukupolvenvaihdos. Pentti Kettunen jätti toimitusjohtajan tehtävät vanhimmalle pojalleen Jarkko Kettuselle ja jatkaa itse yrityksessä kehitysjohtajana.

Jarkko ei ole uusi kasvo Tehometin työyhteisössä, sillä hän on koulupojasta asti työskennellyt sekä tuotannon ja toimiston puolella erilaisissa tehtävissä. Vuodesta 2006 Jarkko Kettunen on toiminut varatoimitusjohtajana, joten siirtyminen toimitusjohtajan paikalle kävi luontevasti.

Uusi toimitusjohtaja on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt olemaan jo monessa mukana.Jarkko on ollut käynnistämässä Viron Tehomet Baltic OÜ:tä ja oppeja hän on hakenut USA:sta, missä hän työskenteli Omahassa Valmont Industries Inc:n pääkonttorilla osana yrityksen johtajakoulutusohjelmaa
2011

TEHOMET OY:N LAAJENNUS KANGASNIEMELLÄ


Vuonna 2011 Tehometin toimintaa laajennettiin entisiin MS-Metallin tiloihin. Ennen tuotannon alkamista hallia remontoitiin ja myös piha-aluetta muokattiin. Uusiin tiloihin muuttivat myös Tehometin läheiset yhteistyökumppanit FSP Oy ja KS-Rahti. Kunnostusten myötä halliin tuli yksi Suomen suurimmista jauhemaalauskammioista, jossa voidaan jauhemaalata ja pinnoittaa termoplastisesti jopa 12 metrin pituisia kappaleita. Laajennuksen johdosta pylväiden maalaukset hoidetaan nykyään Kangasniemellä, kun se aikaisemmin tehtiin Lievestuoreella.
2009

VUODEN 2009 VIENTITYKKI –PALKINTO


Suomen Nuorkauppakamarit Ry myönsi Tehomet Oy:lle Vuoden vientitykki 2009-palkinnon. Kilpailussa haettiin kansainvälisesti menestynyttä yritystä kokoon katsomatta. Erityistä kiitosta Tehomet Oy sai kasvustaan ja markkinoidensa laajentamisesta ulkomaille sekä yrityksen pitkäjänteisestä kehittymisestä alallaan. Tehometin vienti onkin levittäytynyt laajalle alueelle Eurooppaan sekä muille mantereille.
2008

TEHOMET OY PARIKKALA


Laajennettuaan toimintaansa puisiin erikoispylväisiin vuonna 2007, Tehomet Oy aloitti puupylvästuotantonsa ensin Keiteleellä, josta toiminta siirrettiin Parikkalaan loka-marraskuussa 2008. Parikkalan kiinteistö vapautui syksyllä 2008 PariWood Oy:n konkurssipesältä.

Tehdas sijaitsee Kirjolan teollisuusalueella Parirealty Oy:n kiinteistössä. Parirealty on Parikkalan kunnan ja Tehomet Oy:n omistama kiinteistöyhtiö, jonka kokonaispinta-ala on n. 8500 m2
2007

TEHOMET LAAJENTAA PUUPYLVÄISIIN


Tehomet laajensi tuotevalikoimaansa puisiin erikoispylväisiin ostamalla joulukuussa 2007 Keiteleellä toimivan Luxiwood Oy:n liiketoiminnan. Kaupan tuloksena Tehomet on Suomen ja Pohjoismaiden suurin metallisten ja nyt myös puusta valmistettujen erikoisvalaisinpylväiden valmistaja.

Puisten pylväiden etuja ovat luonnonmateriaalit, ympäristöystävällisyys sekä sen muotoilu- ja värivaihtoehtojen tarjoamat uudet mahdollisuudet.
2007

TEHOMET OSAKSI MONIKANSALLISTA VALMONT-KONSERNIA


Tehometin osake-enemmistö myytiin monikansalliselle Valmont Industries -yhtiölle huhtikuussa 2007. Valaisin- ja liikennepylväiden maailmanlaajuisella markkinajohtajalla on tuotantoyksiköitä 14 maassa. Kaupan seurauksena Kangasniemen yksikkö panostaa entistä enemmän erikoistuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen perustuotteiden valmistuksen keskittyessä Viron tehtaalle.
2006

VALTAKUNNALLINEN YRITTÄJÄPALKINTO


Pentti Kettunen ja Tehomet Oy palkittiin 7.10.2006 Valtakunnallisella Yrittäjäpalkinnolla, joka on julkinen tunnustus esimerkillisestä yrittäjyydestä. Palkinnolla halutaan korostaa oma- aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien yrittäjien merkitystä koko talouselämälle ja samalla yksityisen yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme.
2005

TEHOMET BALTIC OÜ PERUSTETAAN


Viroon perustetulle Tehomet Baltic Oü:lle rakennettiin Kiiuun 600 neliön tuotanto- ja 200 neliön toimistotilat käsittävä tuotantolaitos, joka sijaitsee strategisesti Viron suurimman sinkityslaitoksen vieressä. Toiminta käynnistyi täyspainoisesti vuoden 2007 alussa.
2000

VUODEN YRITTÄJÄ


Tehometin saamien tunnustusten sarja jatkui vuonna 2000, jolloin se valittiin Suomen Yrittäjät Etelä-Savon maakunnalliseksi Vuoden yrittäjäksi.
1996

VUODEN YRITTÄJÄ KANGASNIEMELLÄ


Tehomet on saanut onnistuneesta työstään useita tunnustuksia: Kangasniemen Vuoden Yrittäjä -palkinnon (1996), Vuoden Kuumasinkityspalkinnon (1999) ja Maakunnallinen Vuoden Yrittäjä - palkinnon (2000). Yritys on saanut Kuopion torin valaistuksesta innovatiivisen kohteen tunnustuspalkinnon. Helsingin Esplanadin valaistus- toteutukselle on myönnetty peräti kolme arvostettua kansainvälistä tunnustuspalkintoa.
1990

TEHOMET OY


Jo parin vuoden päästä, 1990, omistaja vaihtui taas Pentti Kettusen ostaessa yhtiön, ja samalla yritysmuoto vaihdettiin osakeyhtiöksi. Tästä alkoi Tehomet Oy:n varsinainen menestystarina. Tehomet Oy on kasvanut yrityskoon ja markkinaosuuden perusteella Suomen suurimmaksi valaisinpylväiden ja -varsien valmistajaksi. Esimerkiksi kaupungit ja kunnat, alan tukkuliikkeet ja suuret katuvalaistusurakoitsijat ovat Tehomet Oy:n tärkeitä ja vaativia asiakkaita. Markkina-alue kattaa Suomen lisäksi Baltian maat, Pohjoismaat, Venäjän sekä välillisesti koko maailman. Eksoottisin yksittäinen toimitus on ollut Kuwaitin hallitsijan palatsin ulkovalaistus.
1988

TEHOMET VAIHTAA OMISTAJAA


Ursinit myivät Tehomet Ky:n Artjärven Metalli Oy:lle vuonna 1988 ja silloinen markkinointipäällikkö Pentti Kettunen nimettiin toimitusjohtajaksi.
1980

PYLVÄIDEN VALMISTUS ALKAA


Ensimmäiset valaisinpylväät valmistettiin vuonna 1980. Pulsaattoripesukoneiden ja kylmiöiden valmistamisesta luovuttiin pian, ja tuotantoon jäivät puhelinnousurasiat ja varasulakekaapit. Vahvimmin keskityttiin kuitenkin valaisinpylväiden ja -varsien suunnitteluun ja valmistukseen.1990- luvun lamavuosista huolimatta yrityksen valaisinpylvästuotannon kasvu oli erittäin voimakasta muun muassa Tielaitoksen suurten tievalaistus hankkeiden ansiosta
1979

TEHOMET PERUSTETAAN


Pentti ja Airi Ursin eivät varmasti arvanneet perustaessaan vuonna 1979 Tehomet Ky:n Kangasniemelle, että pesukoneiden valmistajana aloittanut yritys muuttuisi aikanaan valaisinpylväiden markkinajohtajaksi. Alkuperäisenä liikeideana oli nimittäin valmistaa Upolle suomalaisia Siniviiri-pulsaattoripesukoneita ja toimia alihankkijana useille muille kodinkonemerkeille. Toiminta ei kuitenkaan ollut riittävän kannattavaa, joten tuotantolaitteistolle oli kehitettävä lisäkäyttöä. Tuotevalikoimaa laajennettiin varsin nopeasti keittiökylmiöihin ja muihin ohutelvytuotteisiin - jopa lumilapioihin ja postilaatikoihin!