valmont-logo

VALMONT INDUSTRIES INC.

Valmont Industries, Inc. on maailman johtava metallisten pylväiden suunnittelija ja valmistaja. Yhtiö on listattu Yhdysvalloissa New Yorkin pörssissä.Pylväiden lisäksi Valmont valmistaa tuotteita langattoman viestinnän ja julkisten laitosten tarpeisiin. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. erikoisvalaisinpylväitä ja mastoja, kastelulaitteistoja maatalouskäyttöön sekä erilaisia tukirakenteita. Valmont valmistaa ja pintakäsittelee itse pylväisiin tarvitsemansa putket.

Valmontin historia lyhyesti 

Valmontin menestyksen siemenet kylvettiin maatilalle vuonna 1946. Palveltuaan toisessa maailmansodassa merijalkaväensotilaana Robert B. Daugherty alkoi etsiä liiketoimintamahdollisuutta ja löysi pienen tuotantoyrityksen, jonka omisti keksijä Sam McCleneghan. Daugherty päätti sijoittaa yritykseen 5 000 dollarin säästönsä. Platte Valley Manufacturing Company ­niminen yritys sijaitsi maatilalla Nebraskassa Valleyn länsipuolella ja myi viljelijöille tilauksesta valmistettavia nostolaitteita viljasiiloihin ja vankkureiden koreja. Myöhemmin Daugherty ja McCleneghan tapasivat Sears Roebuck Companyn maanviljelytarvikkeiden ostajan Harold Stumpin. Stumpin tilattua 1 000 nostolaitetta uusi yritys pääsi massatuotannon ja laajenemisen makuun. Yritys, myöhemmin nimeltään Valley Manufacturing, alkoi laajentaa tuotantoaan mm. tunkeilla, nostolaitteiden tarvikkeilla, maissin viljelijöille tarkoitetuilla varrenkatkojilla ja Clod Buster ­-monsteriautoilla.

Vuoden 1952 maatalouden taantuma pakotti yrityksen laajentamaan toimintaansa. Nähtyään käsinohjattavan putken esittelyn vehnänviljelijä Frank Zyback rakensi Center pivot ­kastelujärjestelmän prototyypin. Paranneltuaan alkuperäistä keksintöään Zyback pääsi Daughertyn kanssa sopimukseen patentistaan vuonna 1954. Seuraavien vuosien aikana Valmontin teknikot kehittivät Zybachin innovatiivista keksintöä vankemmaksi, pidemmäksi ja luotettavammaksi. Center pivotista tuli Valleyn ilmiömäisen kasvun kantava voima. Omistautuneiden jälleenmyyjien verkoston avulla Valley Manufacturingin mekaaninen Center pivot ­kastelujärjestelmä tuli vähitellen tunnetuksi ympäri maailmaa ja mullisti maanviljelyn Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Afrikassa sekä Kauko- ja Lähi-idässä.

Keksinnöt eivät loppuneet Center pivotiin. Kun yritys ei onnistunut löytämään toimittajia kastelulaitteiden valmistamiseen tarvitsemilleen putkille, Valley päätti luoda oman putkiosaston. Valley Manufacturingin, vuodesta 1967 lähtien Valmont Industries, lisättyä kuumasinkityksen omiin kasteluputkiinsa asiakkaat alkoivat kiinnostua myös omien tuotteittensa sinkityksestä. Myöhemmin yritykseen perustettiin pinnoitusosasto, joka tarjosi kuumasinkitystä myös muille yrityksille. Nykyään Valmont on Pohjois-Amerikan suurin kuumasinkitystä tilaustyönä tekevä yritys. Myöhemmin yrityksessä huomattiin, että sen omat putkien muotoiluun ja hitsaukseen tarkoitetut tekniset laitteet soveltuivat myös paalujen valmistamiseen, minkä seurauksena Valmontin valikoimaan lisättiin myös rakenteiden valmistus. Nykyään Valmont on ainoa alan yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita, langatonta viestintää, kuljetuksia ja valaisinpylväitä.